Miskolc – A miskolci Szent  István téri adventi koszorún is meggyújtják az első gyertyát vasárnap.

A kilenc méter átmérőjű koszorút, fényfüzér és új díszek teszik még látványosabbá a 25X60 cm nagyságúak gyertyáival. A 16 órakor kezdődő gyertyagyújtási szertartás alatt a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola tanulói szolgálnak, dr. Zsiga Marcell alpolgármester pedig az adományozásról, és a segítségnyújtásról osztja meg ünnepi gondolatait.
Az ünnepség végén kigyulladnak a városban az ünnep fényei. Fényárba borul a főutca, az Erzsébet tér, a Városház tér, a Szent István tér, a Déryné utca, a Hősök tere, a Szinva terasz és a Corvin utca egy része. A díszek advent első vasárnapjától vízkeresztig világítanak. Az ünnep tiszteletére fenyőfát jelképez az Avasi Kilátó a zöld fényével.
A Szent István téri örökzöldeket a város óvodásai saját készítésű díszeikkel öltöztették fel, így már hó nélkül is karácsonyi hangulatot idéz Miskolc belvárosa.
A Mézeskalács házban, minden vasárnap karácsonyi ajándékokat gyűjtünk a rászoruló miskolci családoknak, de az adományozók sem mennek majd haza üres kézzel.
– Dobos Tímea szóvivő M.M.J.V. Polgármesteri Hivatal