Az MSZP sajnálatosnak tartja , hogy Miskolc ismét egy negatív hírrel került az egyik országos napilap címlapjára – jelentették ki dr. Zsiga Marcell alpolgármester ügye kapcsán Bartha György és Bazin Géza szocialista képviselők hétfői sajtótájékoztatójukon.

Kérdéseket is intéztek az önkormányzathoz: mennyibe került ez a bizonyos útfelújítás, ki dönti el, mely útszakaszokat újítják fel, mely utcák lesznek még aszfaltozva, illetve az ő választókörzetükbe is jut-e útfelújítás? „Mindkettőnk körzetében vannak ugyanis olyan utcák, amelyekre ráférne az aszfaltozás” – fogalmaztak.
Csodálkozásukat fejezték ki amiatt, hogy a 2010-es árvízi keretből még volt pénz ezen utca felújítására.
Az MSZP a Jobbik hallgatását is kifogásolta, szerintük egy ilyen ügyben meg kellett volna szólalniuk. „Nekik miért nem érdekük, hogy ennek a visszáságnak a háttere kiderüljön?” – kérdezték.
Elmondták azt is: nem szólítják fel lemondásra dr. Zsiga Marcellt, sőt – fogalmaztak – 2014-ig erőt kívánnak munkájához. „Majd a választásokkor, a választók értékelik eddigi munkáját, és szavazatukkal véleményt mondanak róla” – hangsúlyozták.