2012-12-03.-án megtartotta  Egyesületünk soron következő elnökségi ülését, melyről az alábbi sajtónyilatkozatot adja ki: Tisztelt Sajtó! Tisztelt Érdeklődő!

Miskolc környezetvédelmével kapcsolatban M.M.J.V Önkormányzata megpróbálja minden eszközzel meghiúsítani Egyesületünk részvételét környezetvédelmi hatósági ügyekben, (úgy, hogy nem értesít ki a hatósági ellenőrzések idejéről és ezáltal a törvényben előírt ügyféli részvételi jogunktól megfoszt,) valószínűsíthetően abból a célból, hogy a törvénytelen állapotok napvilágra kerülését megakadályozza, ezzel Miskolcról egy valóságtól eltérő képet alakítva ki.

A törvénytelenségével a BAZ megyei Kormányhivatal utasításait és a Magyar Köztársaság legfelsőbb bíróságnak Közigazgatási Jogegységi Tanácsának 4/2010. (X.20) Közigazgatási Jogegységi határozatát sem tartja be. (mely kimondja, hogy környezetvédelmi közigazgatási hatósági eljárásokban a környezetvédelmi szervezeteket ügyféli jogállás illeti meg.)

Így meghiúsítva a lakosság számára a tényleges, valós környezeti helyzet megismerését és megakadályozva ezzel azt, hogy a törvényes állapotok megvalósítása céljából a munkálatok, intézkedések megkezdődhessenek.

Hatósági ellenőrzések létrejöttének nagyon örülünk, de sajnálatos módon hatékony intézkedések nem születnek és folyamatosan bizonyítást nyer az, hogy a törvénysértések száma folyamatosan gyarapszik és előrelépés (szabálysértések csökkenése vagy megszűnése) nem történik, amit alapvető célként kell meghatározni.

Elfogadhatatlannak tartjuk az intézkedések elmulasztását. Az intézkedések annak ellenére maradnak el, hogy pl. a Hidegsoron a gyermekvédelmi nyilvántartásban nyilván van tartva, hogy 2 ellenőrzött ingatlan esetében 4 család (kb15-20fő) be sincs jelentkezve, melynek következtében nem rendelkeznek semmilyen szilárd ill folyékony hulladék elhelyezéssel. Ezen kívül a hatósági ellenőrzések is megállapították nyilvántartásaikban rögzítették is ezeket a tényeket, de ennek ellenére semmilyen eljárást nem indítottak a szabálysértést elkövető személyekkel szemben, annak ellenére, hogy erre folyamatosan felhívtuk/juk/ a jegyző figyelmét.

Legutóbb a Tetemváron állapította meg M.M.J.V. Jegyzője hatósági ellenőrzés kertében, https://workspaces.acrobat.com/app.html#d=YpIzK7xvYJSf0cGla*TGcw hogy minden rendben van.(ahol szintén nem biztosították részvételünket) Az Észak Magyarország internetes oldalának (boon) riporterei a napokban viszont ennek az ellenkezőjét rögzítették. http://www.boon.hu/magara-hagyott-tetemvar/2134705

2012-12-04

Tisztelettel.

Szemes István Elnök

Települések Megmaradásáért Egyesület

Miskolc

Érpataki modell országos hálózat

Miskolci Bázis.

Bővebben:

http://www.miskolcmegmaradasaert.eoldal.hu/