Marokkói srácok verték halálra a holland partjelzőt
Egészen elképesztő tragédia  történt Hollandiában egy ifjúsági futballmeccsen. A Nieuw Sloten és a Buitenboys játszott, mikor egy vitatott eset után három Nieuw Sloten-játékos esett neki a partjelzőnek, akit a földön fektében is ütöttek, rúgtak. (A képen Richard Nieuwenhuizen)
A 41 éves Richard Nieuwenhuizen az eset után néhány órával rosszul lett, és a kórházba szállítás után, hétfőn elhunyt. A három fiatalt letartóztatta a rendőrség.
Az üggyel kapcsolatban megszólalt a holland sportminiszter, Edith Schippers is, akit mélységesen megrázott a tragédia: „Elképzelhetetlen, hogy ilyen Hollandiában megtörténhet”

Az Algemeen Dagblad szerint a három letartóztatott fiú marokkói, bizonyára nem könnyíti meg az ügyet. Egy 2011 novemberi belügyminiszteri jelentés szerint a 12 és 24 év közötti marokkói bevándorlóknak 40%-a volt már letartóztatva, elítélve vagy meggyanúsítva az elmúlt öt évben. Azokban a városkörzetekben, ahol a marokkói eredetűek alkotják a lakosság többségét, a fiatalkorú bűnözés aránya eléri az 50 százalékot. Megemlítik még, hogy a „gyerekek” 15-16 évesek voltak, és hogy a másik csapatban játszó, 15 éves fia szeme láttára verték félholtra áldozatukat.