M.  az X bazilika esperese miatt öngyilkos lett egy munkatársa.Vajon milyen lehet az a plébániai légkör amibe bele kell halni?,????Az történt, hogy a M. a bazilika eseperese egy hét alatt kirakta az előző teremőr-sekrestyést az állásából, és a szolgálati lakásából, mert egy nőt, – sütemény stb… fejében rakott be a helyére. A férfi felakasztotta magát a szolgálati lakás gázcsövére.(47 éves volt) Ez a nő Erdélyből került ide, 35-40 év körüli, és közutálatnak örvend, de mindent megtesz, hogy megtartsa az állását. Nagyon menedzseli magát. Az anyósa és családja is segíti ebben.
Nem ez az első haláleset,ami az X egyhézmegyében a plébánia légköre miatt következik be.Néhány éve,a m.-i Szent lászló Plébánia káplánja,F. azért halt meg 27 évesen,mert nem volt olyan viszonyban a főnökével,J-vel ,hogy el merjen kéredzkedni tőle a testvére esküvőjére,ezért titokban ment el,és egész éjszaka vezetnie kellett…elaludt,és nekiment egy fának.Ha minden misében imádkozunk a papi hivatásokért akkor mért nem tudunk jobban vigyázni a papjainkra ???M-ben  azért halt meg egy káplán,(ez régebben volt),E. mert nem volt beszélő viszonyban a paptársaival, és nem kérte meg őket helyettesítésre,amikor tüdőgyulladást kapott,nem tudott elmenni az orvoshoz ,és 3 nap alatt belehalt a betegségbe.
Itt már nem elég az egyéni bűnbánat,ami az adventi várakozás egyik velejárója…itt közösségi,testületi megtérés kell,a szép szavak nem segítenek,mi egyházi alkalmazottak, már nem akarunk több munkatársat elveszíteni!!!!!!Mert nagyon fáj nekünk minden haláleset,majdnem belehaltunk,amikor a fiatal szentéletű pap meghalt,és nagyon fáj nekünk az e-i sekrestyés halála!!!!!Mi olyan plébániai légkört akarunk , amibe nem kell belehalni,beleőrülni,cukorbetekséget kapni az idegtől…Mindenkinek szüksége van a megtérésre,arra hogy szembe tudjon nézni saját magával!!!!!Hogy el tudja fogadni a munkatársait! Hogy bocsánatot tudjon kérni!!Mert különben a karácsony csak egy hazugság,és mi pedig meszelt sírok vagyunk..
egy olvasójuk