Bréking. Kriza Ákos utcája is új aszfaltot kapott

Akárcsak Zsiga Marcellé , ez sem volt benne az idei büdzsében. Az aszfaltozást Sebestyén kezdte, most folytatták.
Nemcsak Zsiga Marcell alpolgármester, fideszes parlamenti képviselő új házánál aszfaltoztak idén Miskolcon, hanem magánál Kriza Ákos polgármesternél is – derítette ki a Blikk. (archív fotó)

 

Mint írják, idén nyáron Kriza Ákos lakóhelye és közvetlen környezete is új útburkolatot kapott, így a polgármester szolgálati Skoda Superbjének sem kell már kátyúkat kerülgetnie, hanem végig sima úton gördülhet le a főútig. Sőt – jegyzi meg a lap –, a fideszes politikusnak még a kapufeljáróját is leaszfaltozták.

De akárcsak Zsiga Marcell utcájában, a Közdombon sem végeztek teljes munkát az aszfaltozók: a polgármester háza után mintegy száz méterre elfogy az aszfalt, onnantól már a régi murvás út vezet tovább, pedig arrafelé is vannak lakóházak.

A Blikk kereste Kriza Ákost, de vasárnap estig nem tudták elérni. Szóvivője csak egy 2010-es útjavításról tudott beszámolni, pedig egy másfél héttel korábbi közleményben még a polgármester utcája is szerepelt abban a felsorolásban, amely az idei miskolci útfelújításokat sorolta fel.

„Kriza Ákos 2010 októbere óta polgármester. Az utcáját 2010 nyarán, vagyis az előző, szocialista vezetésű önkormányzat idején újították fel” – mondta Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője, aki a Blikk kérdésére hozzátette, hogy egyéni képviselői keretből, a lakók kérésére történt a beruházás.

A Blikk ugyanakkor rámutat, hogy az a korábbi önkormányzati képviselő, aki a lakók kérésére felújíttatta az utat, most már országgyűlési képviselő. Úgy hívják, hogy Sebestyén László, ő a Fidesz miskolci elnöke.

A lap kiderítette azt is, hogy mint Zsiga Marcell utcájának felújítását, úgy a polgármesterét sem tervezték be a város idei költségvetésébe.