A sajtótájékoztatón részt  vett Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is. Költői kérdéssel indította felszólalását, nevezetesen: miért jó ez Miskolcnak?
– Tavaly átadtunk Tapolcán két nagy hotelfejlesztést, tudtommal szép nagy a forgalmuk – emlékeztetett a közelmúltra a polgármester, majd hozzátette, a válság idején nem könnyű újabb hotelokat megtölteni vendéggel, azonban a most épülő szálloda egy új szegmenst hoz be a kínálatba, nevezetesen az egészségügyi turizmust. Aki ebbe fog, az általában a fogászattal kezdi. Hévízt hozta példaként, ahol reumatológia mellett fogászat is működik. A polgármester reményei szerint azonban ez csak az első lépés lesz, és más egészségügyi szolgáltatással is bővíthető lesz a kínálat. Orvosként, egészségügyi menedzserként és polgármesterként is támogatja a kezdeményezést.
A sajtótájékoztatót követően a vendégek jelenlétében Zsúdel Tamás és Kriza Ákos ünnepélyesen lerakta a már épülő szálloda alapkövét.

 

A tervek szerint a szálloda közvetlenül minimum 20 helyi, térségbeli munkavállaló foglalkoztatását biztosítja majd. Működésüket, a vendégek érkezését remélhetően érzékelik majd a miskolci turisztikai, kulturális szolgáltatók is.