Alakul. A miskolci szocik lesunyizták Krizát és Zsigát

Milyen forrásból aszfaltoztak Kriza Ákos utcájában? Miért pont ott? Miért ilyen sunyi módon? – kérdezik a szocialisták.
„A legsötétebb időket idézi az, amit a Fidesz városvezetés címén művel Miskolcon” – közölte két miskolci MSZP-s önkormányzati képviselő, Bartha György és Bazin Géza hétfőn, regálva Blikkben megjelentekre.

 

Mint arról már beszámoltunk, a hétfői Blikk megírta: nemcsak dr. Zsiga Marcell alpolgármester, fideszes parlamenti képviselő új házánál aszfaltoztak idén Miskolcon, hanem magánál dr. Kriza Ákos polgármesternél is. A lapnak névvel nyilatkozva az utca egyik lakója azt mondta, néhány hónapja, egy nyári napon váratlanul megjelentek a munkagépek, és egy nap alatt leaszfaltozták az útszakaszt.

„A holdingos jutalmazások, Zsiga Marcell törvénytelenül, duplán felvett költségtérítése, új utcájának sürgős leaszfaltozása, Kriza Ákos új szolgálati gépkocsijának beszerzése után most itt az újabb botrány, amely már megint egy országos lap címlapjára repíti Miskolcot.

Kriza Ákos utcájában ugyanúgy idén aszfaltoztak, mint Zsiga Marcellében, ráadásul a Szathmáry Király Pál utcához hasonlóan a Közdomb utca sem volt betervezve az idei költségvetésbe. Az utcák egy fontos részét, pont azt, ahol ők laknak, szépen csendben leaszfaltozták, és kész. Mint a régi időkben: a tanácselnök és a tanácselnök-helyettes házához nehogy már murvás úton, vagy töredezett aszfalton lehessen eljutni, mert az tönkreteszi a szép új szolgálati kocsit! (Nagy Polszki, a szerk.)

Követeljük, hogy a városvezetés hozza nyilvánosságra, milyen forrásból történt a beruházás! Mi indokolta, hogy pont itt aszfaltozzanak? Mi indokolta a sürgősséget, s mi indokolta a sunyi eljárást? Követeljük azt is, hogy darabra mondják meg, hány aszfaltozásra váró út található Miskolcon, s azok mióta várnak a burkolatra!

Kriza Ákosék transzparens városvezetést ígértek a választási kampányban. Várjuk a válaszokat, mert a sunnyogásnak, a titkolózásnak semmi köze az átláthatósághoz.

Reméljük azt is, több hivatalosságnak már nincs szüksége új aszfaltra, s így végre sorra kerülhetnek azok az utcák is, amelyikben se polgármester, se alpolgármester, se más fideszes nem lakik” – írják közleményükben a szocialista képviselők.

*

Kriza Ákos méltatlannak, igaztalannak tartja azt vádat, amely szerint a háza előtt azért újították fel, aszfaltozták le az utcát, mert ő a borsodi megyeszékhely vezetője.

Kriza Ákos hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: még nem volt a város polgármestere akkor, amikor a háza előtti utca felújítása megkezdődött.

Elmondta: mindaz, amit a cikk közölt, rágalmazás, csúsztatás, az írás hamis állításokon alapul, és helyreigazítást kér.

A miskolci önkormányzat az idén több, mint 400 millió forintot fordít utak, hidak felújítására, és mintegy harminc utcában történtek hasonló munkák, mint abban, amelyben háza található – tette hozzá, megjegyezve: a közpénzek felhasználásával soha nem élt vissza. eszakonline.hu