Aszfaltgate.  Akár egy kávé mellett is meg tudnánk beszélni a problémákat

2 perces interjú: Kriza Ákos , Miskolc polgármestere
– Mi állhat a személye ellen indított sajtótámadás hátterében?
– Egyértelmű, hogy a miskolci városvezetést az elmúlt hetekben mondvacsinált, valótlan tartalommal bíró ügyekkel támadják. Különösen a Blikk című bulvárlap él ezzel az eszközzel.
– Konkrétan az a vád ön ellen, hogy saját érdekében leaszfaltoztatta a háza előtti utcát.
– Ez rágalom, hazugság. Az utcánk azon részét, ahol én is közlekedem, 2010 nyarán, vagyis Káli Sándor szocialista polgármester vezetése idején újították fel. Az utca felújításának a folytatása valósult meg 2012 tavaszán, ez azonban már nem érintette a tulajdonomban lévő ingatlan előtti területet. Minden ingatlan előtt kapubejáró is épült, nem csak az én házam előtt.
– Beperli a Blikket?
– Első körben várnám a lap újságírójának, illetve főszerkesztőjének jelentkezését, itt, a polgármesteri hivatalban, akár egy kávé mellett is meg tudnánk beszélni a problémákat. Nem ez ugyanis az első lejárató élű cikk, amely ebben a lapban megjelent, már fél éve foglalkoznak velünk ilyen-olyan módon. Helyreigazítást kértem tőlük. Azzal, hogy a város vezetését igaztalan vádakkal támadják, Miskolcnak sem kedveznek. A bulvársajtóban megjelent híradások ugyan általában negatív színben tüntetik fel városunkat, de egyáltalán nem ez jellemző ránk. Az elmúlt években rengeteget tettünk azért, hogy pozitív folyamatok induljanak meg, például a közbiztonság területén is. Az összesen négyszázmillió forintba kerülő útépítéseink, felújításaink is abba az irányba hatnak, hogy Miskolc élhetőbb város legyen. Több mint harminc szakaszt újítottunk fel csak az idén. magyarhirlap.hu