Megérkezett a miskolci közétkeztetésbe  a Miskolci Agrokultúra Kft. első szállítmánya. Az összesen 550 kilogramm, kiváló minőségű szürkemarhahúsnak köszönhetően több miskolci oktatási intézményben, kollégiumban, illetve a Miskolci Családsegítő Szolgálatban is színesítették a menüt.
Az eseménnyel kapcsolatban rendhagyó sajtótájékoztatót tartott Kiss Gábor alpolgármester és Lantos Ottó, a Miskolci Agrokultúra Kft. ügyvezetője a Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégiumban, ahol 100 kilónyi marhahúsból készült marhahúsleves és vadas – ezt szolgálták fel csütörtökön a kollégium menzáján az ott lakó diákoknak.
Megtudtuk, a hússzállítmányból több helyre is jutott: a Miskolci Családsegítő Szolgálat 100 kiló húsból 700 főre főzött marhapörköltet és babgulyást, valamint marhatokányt. A Szemere Bertalan Szakképzőiskola, Szakiskola és Kollégium közétkeztetésében ezen a héten szintén babgulyás és marhatokány került 1000 diák asztalára. A Kaffka Margit Általános Iskolában pedig 700 főre főztek palóclevest szürkemarhából-írja a minap.hu