Egyelőre nem használható a bűnügyi térkép, amelyet a rendőrség honlapján tettek közzé. Megnyitni is nehéz a térképet tartalmazó menüpontot, ha pedig sikerül, az adatok nem elérhetőek.

 

Papp Károly, az országos rendőrfőkapitány általános helyettese pénteken jelentette be, hogy elkészült, és szombattól a rendőrség honlapján mindenki megnézheti az ország bűnügyi térképét. Ezen akár egy évre visszamenőlegesen is visszakereshető, hogy az adott helyen milyen bűncselekmény vagy bűncselekmények történtek.

A térképen nem a befejezett eljárások, hanem az elrendelt nyomozásokat lehet majd figyelemmel kísérni. A pénteki tájékoztatás szerint szombaton tesztüzem indult, és januártól tervezik a végleges üzembe helyezést.

Nemes Zoltán főkapitányi biztos a program bemutatásakor azt mondta, hogy a térkép társadalmi, valamint bűnmegelőzési szervezeteknek és az önkormányzatoknak is segítséget nyújt. A felhasználók országos, megyei, járási, települési szinten informálódhatnak, de akár arra az utcára is rákereshetnek, amelyben laknak.

A térkép azonban egyelőre nem használható, szombat délután nem voltak elérhetőek az adatok.