Városmarketing, vagy hűtlen kezelés? 2022-ig írt alá szerződést Kriza Hajdúval

Nehezen érteni, miért  vállalt akkora kockázatot Kriza Ákos polgármester azzal, hogy 2022-ig elkötelezi Miskolcot, hogy csak a Hajdú Péter-féle Septemberfest Kft. csinálhat sörfesztivált a Népkertben és a környékén. (A cégben Hajdú mellett ott van Barabás Zsolt és Barabás Ernő a Hell gazdái)Ugyanis a kiszivárgott hírek szerint többen is készülnek arra, hogy hanyag vagy hűtlen kezelés miatt feljelentést tegyenek ellene a rendőrségen.
Az eszakhirnok.com birtokába került szerződés szerint Kriza Ákos 2012 június 12-én írta alá a szerződést az akkor még csak bejegyzés alatt álló September Kft.-vel. A szerződés első körben 2017-ig szól, de további 5 évvel lehet hosszabbítani. (amennyiben 2017-ben nem hosszabítana az önkormányzat, akkor 2020-ig harmadik személlyel nem köt megállapodást sörfesztivál szervezésének ügyében.
A szerződést megvizsgálva megállapítható, hogy a miskolci adófizetők alaposan megtámogatják egy magánvállalkozás bizniszét.Az önkormányzat ingyen adja a területet, a nyilvános WC-ket, ingyenes orvosi ügyletet biztosít. Hajdúéknak nem kell fizetni a takarításért és a szemétszállításért, ingyenes reklámot kap az önkormányzati médiumokban, sőt ingyenes területfoglalási engedélyt ad a városban információs és értékesítési pont létesítésére. Viszonylag hosszú annak a felsorolása is, hogy mit nyújt a Septemberfest, de olyat nem találni benne, hogy pénzt adna a városnak a bevételből, vagy hogy megcsináltatja a rendezvénnyel kapcsolatban keletkezett károkat.
Ha a területfoglalási díj elengedést számoljuk, akár százmilliós az előny Hajdúéknál, de ha ezt nem kalkulálunk, akkor is 15-22 milliós az ingyen szolgáltatás. Városházi forrásaink szerint az SZMSZ alapján még a kisebb összeg esetében sem kerülhetett volna testületi határozat nélkül Kriza Ákos aláírása a szerződésre.