Egymillió forint vesztegetési  pénz átvétele közben tetten érte a Terrorelhárító Központ S. Csabát, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának a vezetőjét az előző hét közepén.

Minderről a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatta szombaton a Magyar Távirati Iroda közvetítésével a hazai sajtót. A gyanúsított rendőr tagadja a bűntény elkövetését, a bíróság ugyanakkor első fokon előzetes letartóztatásba helyezte.

Az országos médiában is nagy port kavart eset kapcsán a távirati irodának és a közszolgálati televíziónak illetékes hatóságoktól származó értesülése szerint S. Csaba r. alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője ellen vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 

A vizsgálat és a gyanúsítás eddigi adatai szerint az alezredes azt közölte egy, az Egri Törvényszéken éppen zajló okmánybélyeg-hamisítási ügy egyik vádlottjával, ha ad neki egymillió forintot, azzal lefizeti a bűnperében eljáró ügyészt és bírót, hogy felmentő ítélet szülessen. A napvilágra került információk szerint a bűnügyi osztályvezető egy diplomata rendszámmal ellátott fehér színű luxuskocsiban ült az elmúlt hét csütörtök este, amikor a Terrorelhárítási Központ munkatársai a M3-as autópálya kerekharaszti benzinkútjánál elfogták. Ekkor találtak is nála „olyasmit, ami megalapozhatja a nyomozó hatóság vélekedését”.

S. Csaba kihallgatása során tagadta, hogy bűncselekményt valósított volna meg, a gyanúsítás miatt panaszt tett a Központi Nyomozó Főügyészségen. Ugyanakkor szombaton a Pesti Központi Kerületi Bíróság – Póta Péternek, a Fővárosi Törvényszék szóvivőjének a hét végén kiadott közleménye értelmében – végzésében elrendelte egy hónap időtartamra S. Csaba előzetes letartóztatásba helyezését.