Kriza Ákos ugyanis azt állította a múlt heti cikk miatt összehívott sajtótájékoztatóján, hogy az ő háza előtti területet nem érintette az idei útfelújítás. Szavait azonban cáfolják a most nyilvánosságra került építési szerződések.

 A 3,9 millió forintba kerülő aszfaltozás az ő telke elejétől indult a térképvázlat szerint, és ezt a helyiek mellett a helyszíni tapasztalataink is megerősítették, mivel ugyanolyan jó minőségű aszfaltot találtunk ott, mint az utca felsőbb részein. Sőt, nem spóroltak az aszfalttal a legalább hat-hét méter hosszú gépkocsifeljárója megcsinálásával sem.

A 2012-es szerződés- ben szereplő térképen jól látszik, hogy a polgármester háza előtt indul az új beruházás. A hivatal szerint hibás ábrát tettek fel

A fideszes politikus azt állította, hogy az előző, szocialista vezetésű polgármester idején újították fel az utcája őt érintő szakaszát, amelyről előzőleg nem is tudott. Ám a 2010-es útfelújítási szerződésből az derült ki, hogy másfél hónappal a polgármester-választás előtt elvégzett aszfaltozás nem ért el Kriza ingatlanához, sőt még a felújítandó útszakasz helyrajzi száma sem egyezett meg a politikus előtti utcarész helyrajzi számával.

 

A polgármester utcájának útfelújításáról egy hete számoltunk be. Kriza másnap közleményt adott ki. – A Blikk cikkei a nyílt hazugság eszközeivel kívánják a városvezetőket hírbe hozni – írta a politikus, egyúttal meghívta a lap főszerkesztőjét és munkatársait a miskolci irodájába egy kávéra, hogy tisztázzuk a félreértéseket. Kerestük most a polgármestert, hogy mivel magyarázza a szerződésben szerepeltek és az általa elmondottak közötti különbségeket.

 

– Rosszak a rajzok, javítjuk a hibát – válaszolt a szóvivője, Dobos Tímea, aki elmondta, hogy a kivitelező nyilatkozott arról, hogy a polgármester előtt nem végeztek munkálatokat.

A Kriza utcájának felújításáról szóló szerződést helyettese, Pfiegler Péter alpolgármester írta alá, viszont maga Kriza Ákos szignózta másik helyettese, Zsiga Marcell utcájának útfelújítását.

A Zsiga Marcell háza előtti útszakaszt is az idén újították fel. Most azonban további részletek derültek ki, amelyek a helyi önkormányzat hatékony és gyors ügyintézését bizonyítják. A fideszes politikus tulajdonjogát október 30-án jegyezték be a házra, a polgármester november 10-én írta alá az útfelújítási szerződést, november 26-án pedig megjelentek a munkások az aszfaltozógépekkel, és 4 nap alatt végeztek. A munka 6,9 millió forintba került. blikk.hu

Kozák Dániel