Aszfaltgate.  Légből kapott cáfolat

A városháza szerint egy  tavaly készített felvétel egyértelműen bizonyítja: nem most aszfaltoztak Kriza Ákos háza előtt.
Perdöntőnek nevezte közleményében Dobos Tímea, a miskolci városháza szóvivője azt a légifotót, melyet tavaly a Földmérési és Távközlési Intézet készített a miskolci Közdomb utcáról a Magyarország Légifelmérése 2011 címet viselő projekt keretében. A fotón szerepel dr. Kriza Ákos polgármester háza (is), illetve maga az utca, még a 2012-es útépítés előtti állapotában. Ez a szóvivő szerint „bizonyítja, hogy már jóval a 2012-es aszfaltozás előtt megérkezett az út a Közdomb utca 49. szám elé”. További bizonyíték a szóvivő szerint, hogy a 2012-es beruházást végző cég elismerte: a Közdomb utca 49. számú ház előtt (itt lakik a polgármester) nem végeztek útfelújítási munkát. „Miskolc Város Önkormányzatától kapott megbízás keretében a Közdomb utca 51. sz. előtti útszakasztól a belterület határáig végeztünk útfelújítási munkákat 2012. május 14. és 30. között.” – hivatkozik közleményében a cég közleményére a szóvivő.

 

A fotót, a felvétel készítéséről tanúskodó átadás-átvételi elismervényt, a 2010-es és 2012-es beruházások szerződéseit, illetve az ezek mellé készített helyszínrajzokat Miskolc honlapján is közzétették. Közzétették továbbá a javított helyszínrajzokat is, melyek – mint azt Dobos Tímea hangsúlyozta – „nem képezik a szerződések részét, azokat a városüzemeltetési osztály készítette”.

Másodjára. Merthogy a korábban nyilvánosságra hozott két helyszínrajz éppen azt bizonyította, hogy a 2012-es aszfaltozás érintette a polgármester háza előtti részt is. Erre a Blikk mutatott rá, a szóvivő pedig közölte, hogy hibás a két rajz, azokat javítják.  eszakonline.hu