„Miskolc vezetése kiemelten  fontos feladatának tekinti a város életében jelen lévő és a jövőben létrejövő kulturális és gasztronómiai rendezvények támogatását. Azokét, melyek Miskolc hírnevét öregbítik. Ilyen a Miskolci Kocsonyafesztivál is, amit tavaly 12 millió 500 ezer forinttal támogatott az önkormányzat, hiszen 13 millió helyett 500 ezer forintot fizettek a területhasználatért, de éveken keresztül más módon is kapott támogatást a fesztivál. 2012 szeptember 6. és 9. között Miskolcon rendezték meg – mind a területét, mind a látogatók számát – tekintve az első és legnagyobb hazai sörfesztivált. A sörfesztivált szervező cég 100 millió forint értékű médiakampánnyal hirdette a miskolci Sörfesztivált…hazai, valamint külföldi médiumok felületein. A cég fizette továbbá a helyi és szlovák óriásplakátok nyomdai és kihelyezési költségeit, a járműreklám költségeit…A 100 millió forint értékű médiakampányban mindenhol elhangzott Miskolc város neve. A Sörfesztivál teljes költségvetése 250 millió forint volt, melyet teljes egészében a szervezők fizettek. Ebben benne van a közel 40 fellépő honoráriuma és a marketing költség is. Egy ekkora méretű fesztivál belépődíja mindenhol 4000 forint körül van az országban. Miskolcon az önkormányzat kérésére 1600 forint volt.
A fesztivál idején a városban található szálláshelyek forgalma is fellendült. Az ebből befolyt idegenforgalmi adó a város kasszáját gyarapítja. A 2012. szeptemberi idegenforgalmi adó 8,5 millió forint, a vendégéjszakák száma 18.888. 2011. szeptemberében ez 5 millió forint volt, a vendégéjszakák száma pedig 12.500.
A Városgazdálkodási és -üzemeltetési Bizottságnak közterülethasználati ügyekben nincs hatásköre, ezért nem is volt szükség arra, hogy a kérdést a bizottság megtárgyalja,…Az önkormányzat 2017-ig kötött megállapodást a Kft.-vel. Minden a jogszabályoknak megfelelően történt.” boon.hu