Pintér Sándor ékszerdoboznak titulálta Lyukóbányát. Ebből fotópályázat lett, de a fotósok csak romos házakat találtak.
Pintér Sándor belügyminiszter a 168 órának adott októberi interjújában arról beszélt, hogy vannak, akik ma már jobban érzik magukat az utcán, például Miskolcon, a Lyukóban, melynek „lakásait, házait néhány éve elfoglalták a hajléktalanok, különféle jogtalanságokból élő emberek, a közigazgatás tétlenül nézte. Ma ez a hely ismét Miskolc ékszerdoboza”.

 Ezt az abszurdumot a szocialisták nem hagyták szó nélkül: Lyukóbánya – Miskolc ékszerdoboza címmel novemberben meghirdettek egy fotópályázatot. Ide olyan pályaműveket vártak, amelyek leleplezik a belügyminiszter nevetséges állítását.

A pályázat kírását dr. Simon Gábor miskolci elnök jelentette be, akkor azt mondta: sem a fideszes városvezetésnek, sem pedig a kormánynak nincs arról fogalma, mi történik a városban, milyen problémákkal küzdenek az itt élők, ezért mondanak gyakran sületlenségeket.

Az azóta beérkezett pályaműveket a múlt héten értékelték, az eredményhirdetés most csütörtökön volt. Díjat kapott a legjobbnak ítélt kép készítője, a legjobb 25 év alatti, és a legjobb női pályázó.