A jelszó ugyan a szakszerűség,  de járási hivatalvezető lett vízilabdaedzőből és retusáló lapkiadóból is. Meg állatorvosból.
Bár a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igyekezett távol tartani a képviselőket a járási hivataloktól, néhány veterán politikusnak sikerült megszereznie egy-egy hivatalvezetői posztot, ahová visszavonulhat aktív politikai karrierje után – állapítja meg a hvg.hu.

 

Mint írják, a 175 vidéki járási és 23 fővárosi kerületi hivatalvezető közül legtöbben eddig is közigazgatási területen dolgoztak, ám egy kisebb részük egyértelműen politikai pozícióból nyerte el új tisztségét.

Összeállításukban szerepel az encsi járás újdonsült hivatalvezetője, dr. Ódor Ferenc is. Mint írják, a fideszes országgyűlési képviselő állatorvos végzettségű, 1993 óta tagja a Fidesznek. 1990-tól 1998-ig Garadna polgármestere, majd 1998 és 2002 közt, illetve 2006 és 2010 közt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke volt. 1998 óta parlamenti képviselő, minden választáson egyéni választókerületben szerzett mandátumot. Hosszú pályafutása alatt sokféle területen dolgozott, jelenleg az egészségügyi és a mezőgazdasági bizottság ragja. Ebben a ciklusban 46-szor szólalt fel.

Dr. Ódor Ferenc és fideszes társai úgy tölthetik be a fontos közigazgatási posztot, hogy idén nyáron elfogadták: ne kelljen jogi diploma a hivatalvezetőknek (elég bármilyen felsőfokú végzettség, a jogászi végzettséget csak a helyettesektől várják el), illetve, hogy „az országgyűlési képviselői tevékenység és a polgármesteri tisztség ellátása is” közigazgatási gyakorlatnak számítson.