Emelkedik… Közszolgáltatási díjak Miskolcon

Pfliegler Péter alpolgármester tájékoztatójában hangsúlyozta: a parkolási színvonal megtartásához emelésekre lesz szükség, de az a bérlet, amelyet leginkább használnak, például a lakóhelyi bérlet esetén nem lesz emelés és az adminisztrációs díjak sem emelkednek majd. A kék, sárga és zöld zónában átlag 4.8 százalékkal emelkednek majd január 1-jétől – tette hozzá. Hangsúlyozta, az emelés az inflációs ráta alatt van, de a fejlesztések miatt szükség van rá.

Pfliegler Péter elmondta, a temetői díjak közel 5 százalékkal fognak emelkedni, erre azért van szükség, hogy az emelkedő rezsiköltségeket ki tudják fizetni, így továbbra is megfelelő színvonalon tudják kezelni a kezelésében lévő temetőket.
Elhangzott a települési szilárd hulladék esetén a közszolgálati szerződés tíz után lejár az AVE Miskolc Kft.-vel. Pfliegler Péter elmondta, a szemétszállítási díj havi bruttó 285 forinttal emelkedik, azonban azok a lakossági fogyasztók, akik vállalják a szelektív hulladékgyűjtésbe való bekapcsolódást és teljesítik is azt, a jövőben kisebb szemétgyűjtőt használhatnak. Kiemelte, ez a lehetőség fennáll a társasházak, lakószövetkezetek számára is.

A vezetékes ivóvíz esetén 2011. december 31-én hatályba lépett a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény, mely megszüntette a települési önkormányzatoknak az ivóvíz- és szennyvízdíjakra vonatkozó ár megállapítási jogosultságát.
A díjakat a Magyar Energia Hivatal javaslatának figyelembe vételével a víziközmű-szolgáltatásért felelős miniszter rendeletben állapítja meg. Így itt a közgyűlés csak a rendelet ármegállapítást szabályozó bekezdéseinek hatályon kívül helyezéséről döntött.

minap.hu