Miskolc. De ez nem érdekli a városvezetést…

Újra szemétben úszik több  Miskolci városrész, Tisztelt Sajtó

 

 

– Miskolc Hidegsor

https://picasaweb.google.com/116582899758038785655/Szemet20121228Hidegsor?authkey=Gv1sRgCP7F97q5kIabWQ

– Miskolc Bábonyibérc https://picasaweb.google.com/116582899758038785655/Babonyiberc20121228?authkey=Gv1sRgCIGJ6o3DjpG2Zg

annak ellenére, hogy háromszor is történt az idén (2012. évben) hatósági ellenőrzés, és ezt követően közpénzen megtörtént a mélyigénytelen lakosok által felhalmozott hulladék elszállítása.

Mindhárom alkalommal tömegesen jelezve lett, (kiderült, hogy tudnak róla és nyilván is tartják) hogy az ott lakók közül sokan nincsenek bejelentkezve a „lakások” tulajdonviszonya rendezetlenek, ebből kifolyólag szemétszállítási szerződéssel nem rendelkeznek, ill. nem fizetnek, melyből kialakult és kialakul folyamatosan az illegális hulladék lerakás.

Annak ellenére nem történik intézkedés, hogy Magyarország rendelkezik egy referenciatelepüléssel, ahol mindenféle felzárkóztató pénzek és támogatások nélkül megszüntették többek között az illegális hulladéklerakást is, de megszűnt a gyermekszegénység az iskolai tetvesedés,  trágár beszéd és a gettók is.

De ez nem érdekli a városvezetést, és így érdemi intézkedés nem történik, annak érdekében, hogy a törvényes rend helyreálljon és a mély igénytelen állapotok felszámolásra kerüljenek, sőt önkormányzati ingatlanok vonatkozásában még ez a törvénysértő tevékenység támogatva, finanszírozva is van.

Az illegális hulladéklerakók és más problémák felszámolása helyett (lyukó 150 Millió Ft. Számozott utcák 150 Millió Ft Világsátor 1,7 Milliárd ft, stb, stb, stb) számolatlanul költik el az adófizetők pénzét olyan projektekre, amiket ellenőrizni sem lehet és soha nem hoztak megoldást és nagy valószínűséggel soha nem is fognak, így kidobott összegek voltak és lesznek. Ezen túlmenően nagy valószínűséggel a probléma terjedését is szolgálja.

A civil szervezetek (mint például a Települések Megmaradásáért Egyesület) helyszíni ellenőrzésekben való részvételét törvénytelenül megakadályozzák a hatóságok azzal a nyilvánvaló céllal, hogy érdemi változás ne következhessen be, és az intézkedést elmulasztó hatóságok, ügyintézők ne kerülhessenek felelősségre vonásra, és ez által a mély igénytelen állapotok és a fertőzésveszély továbbra is fent maradhasson és bővülhessen.

 

Szemes István elnök

Települések Megmaradásáért Egyesület Miskolc

Érpataki Modell Országos Hálózat Miskolci Bázis

 

Bővebben.

http://www.miskolcmegmaradasaert.eoldal.hu/