Rózsa: a fesztivál a kultúra megértetésével a megértés kultúráját erősíti

Február 22. és 24. között  újabb meglepetésprogramokkal és különleges kínálattal és díszvendégekkel várja a nagyközönséget a Kiváló Minősítésű, Turisztikai Nívódíjas Kocsonyafesztivál.Kassa, a 2013-as év Európa Kulturális Fővárosa lesz a külföldi díszvendége a 13. Miskolci Kocsonyafesztiválnak. Ennek apropóján tartott a napokban sajtótájékoztatót Budapesten a Kocsonyafesztivál szervezői.

 

Rózsa Edit fesztiválalapító a budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt: a Kocsonyafesztivál küldetésének megfelelően minden évben arra törekszik, hogy a fesztivál a kultúra megértetésével a megértés kultúráját erősítse.

Fontos célja, hogy a régió értékeit, Magyarországot népszerűsítsék. Így kapott eddig már bemutatkozási lehetőséget Hollóháza, Mohács, Tiszaújváros, Baja, Mád, a Bükki Nemzeti Park, Tiszacsege vagy a Tisza-tó és térsége, valamint Magyarország különleges fesztiváljai közül is jó néhány az elmúlt években.
Jövő februárra a cseresznyéjéről híres Szomolya, továbbá Monok, Nyírbátor és a nemes pálinka hazája, Gönc kapott meghívást a Kocsonyafesztiválra.

A külföldi díszvendég pedig a 2013-as esztendő Európa Kulturális Fővárosa, Kassa és Szlovákia lesz.