Jobbik: „egyesül az amerikai pénzből kampányoló baloldal”

A Jobbik szerint „zsákmány reményében egyesül az amerikai pénzekből kampányoló baloldal”, és a most meginduló tárgyalások igazi kérdése az, hogy a magyar emberek vagy pedig a beléjük invesztáló külföldi befektetők érdekét szolgálja-e majd az egyesülés.

 

Volner János, a Jobbik parlamenti frakcióvezető-helyettese szerdán közleményben reagált arra az ellenzéki egyeztetésére, amelyen az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt 2014 választói mozgalom, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért képviselői vettek részt. A szocialista Bárándy Gergely az egyeztetés után azt mondta: a résztvevők egyetértettek abban, hogy új alkotmányra van szükség, mert a jelenlegi alaptörvénynek se társadalmi, se tartalmi legitimációja nincs; meg tudtak állapodni továbbá a célokban, az alapelvekben és a tárgyalás folytatásában is.

A Jobbik közleményében azt írta: a „2010-es választási veresége után részint álcivil mozgalmak mögé bújva” tér vissza az MSZP és az SZDSZ. „A baloldali csoportok közös jellemzője, hogy bevallottan amerikai pénzekből kampányolnak” – fogalmazott a párt, megjegyezve, hogy míg az LMP-t Richard Field támogatja, Bajnai Gordon politikai tevékenységére a Center for American Progress nyújt fedezetet.

Kitértek továbbá arra is, hogy úgy vélik, „a tömörülés azt a Bajnai Gordont fogja jelöltként indítani a miniszterelnöki székért, aki 1200 milliárd forintos megszorító csomagjával már maga is bizonyította kormányfői alkalmatlanságát”.