Az eszakhirnok.com információi szerint  sok volt a lakásbetörés Miskolcon az év végén. A rendőrségnek címzet kérdéseinkre a választ, már több mint egy hete várjuk.
Az világhálon már látható az az adatbázis amely a Robotzsarunak is nevezett számítógépes rendőrségi nyilvántartáson alapul, és az elrendelt bűnügyi nyomozások szerepelnek rajta. Azaz a megoldatlan ügyek is, amelyekből jóval több van, mint lezártakból.

 

A statisztikából kikereshető bűncselekmények többek közt ezek: közterületen elkövetett bűncselekmények, személy elleni erőszakos bűncselekmények, lopások; vagy ezeknél szűkebb kategóriák, például a betöréses lopások, az autófeltörések, rongálások, rablások vagy kifosztások, garázdaságok. A kereshető bűncselekmények közé nem került be például a csalás, amely sokszor olyan statisztikai adatokat produkál, hogy félreérthetővé válna a térkép. Például lehet, hogy egy csaló tízezer csalást követ el az otthoni számítógépéről, ez pedig nagyon torzítaná a bűnügyi térképet. Érzékeny adat lehet például egy nemi erőszak helyszíne, és hasonló okok miatt a kábítószerrel visszaélés sem szerepel a térképen. Az adatok mindig harminc nappal késleltetve jelennek meg a statisztikában, vagyis egy lehívott térkép a harminc nappal azelőtt érvényes adatokat tartalmazza, hogy az elindult nyomozásokat ne veszélyeztethessék a nyilvános adatok. origo.hu, eszakhirnok.com