Véradásra mentek a Miskolci Renegátok

A város legújabb amerikai -futball csapatának nem ismeretlen az önkéntesség és a segítség, 2012-ben többször segítettek miskolci árvákat illetve beteg gyerekeket.

 

Az önkéntes véradás szervezése már hetekkel ezelőtt elkezdődött, szerda délután a felnőtt csapatból 20 játékos segítette a készletek feltöltését és az életmentő műtétek zavartalan lefolytatását a Miskolci Területi Vérellátó Központban. Mint a helyszínen megjelent amerikai futballisták elmondták, az is motiválta őket, hogy tavaly a DVTK kapus Rakaczki Bencéért az egész piros-fehér csapat összefogott, és gyógyulását többek között véradással is segítették.
A Renegades centere, Gável Iván szerint nagyon fontos, hogy a sportolók példát mutassanak a fiataloknak, hogyan kell önzetlenül segíteni. A csapaton belül ezért is figyelnek oda arra, hogy az ifi játékosok is, amikor lehetőség van rá, bekapcsolódjanak a karitatív tevékenységekbe.
A Miskolci Renegades amerikai-futball csapat 2011 őszén jött létre, a 2012-es szezonban (kiegészülve a Nyíregyháza Tigers tagjaival) a Divízió II. negyedik helyét szerezte meg. A játékosok legközelebb február 3.-án, Budapesten lépnek pályára a Cellect Aréna Kupában.