Lakatos Attila: igen, ez a fajta cigány valóban állat

Az ózdi vérfürdővel kapcsolatban a Magyar Nemzet megkereste Lakatos Attilát, Borsod megye cigány vajdáját, aki brutális gyilkosságnak nevezte a történteket.

– Nagyon felháborított, amit a két idős emberrel tettek. A két cigány férfi előtte együtt iszogatott, majd agyba-főbe verte a kisöregeket. Az egyiket brutálisan meggyilkolták, a másik pedig most is élet-halál között van. Szavam nincs hozzá, fogalmam sincs, hogyan lehet ilyet elkövetni. Ez megbocsáthatatlan, ezekre kell mondani, hogy igen, ez a fajta cigány valóban állat. Nem tudok rájuk mást mondani – fakadt ki a lapnak Lakatos Attila.

 

Lakatos öt éve asztalhoz ültetné a roma vezetőket

A vajda hangsúlyozta, öt éve mondja a többi roma vezetőnek, hogy üljenek le az emberekkel, és magyarázzák el a cigányoknak, hogy mit lehet tenni és mit nem. – Akár házról házra kellene járnunk, ha szükséges. A gond azonban az, hogy nem követnek, pedig az egyszerű, normális cigányok velem értenek egyet. Ők is azt mondják, hogy ezekkel tényleg nem lehet együtt élni. Az egyik cigány mondja a másik cigányról – fogalmazott. Szerinte a romáknak le kell szokniuk arról, hogy polgármestert, jegyzőt és mindenki mást szidnak, de ők maguk nem tesznek semmit. – Semmi nem jár alanyi jogon, mindenért mindenkinek meg kell dolgozni – szögezte le.