Olvasónk,levelében, azt is  írja, hogy egyes lakók WC-nek használják 
a liftet, a pincét, éjszaka
üvöltetik a zenét. Úgy véli,
az önkormányzat és a rendőrség
határozottabb fellépésére
lenne szükség.
Egyre
nagyobb kárt okoznak azok is,
akik lezárják a lakásukat, külföldre
mennek, fizetni viszont
elfelejtenek.

A két idős féri egy merevműanyagcsövön láncot vezetett át, ezzel az alkalmatossággal zárták a kerékpárjukat, de az éjszakai látogatóik másra használták: ezzel verték őket.

A Zenepalota ügye tehát megoldásra vár. Már csakazért is, mert az önkormányzat elcserélte az állammal,az állam a felújítás fejében a kezelési jogot átadta a Miskolci Egyetemnek, amelyet az egyetem egy PPP szerződéssorán továbbadott 20 évre,egy befektető Kft.-nek. A város zenei szakközépiskolája jelenleg a megyei kórháztól bérelt épületben működik.Hogy hol tart a tárgyalás azegyetem és az önkormányzatközött, lapzártánkig nem sikerült megtudnunk, az érintettek későbbre ígértek választ kérdéseinkre.

.A téma kapcsán tavaly arról számolt be lapunk, hogya cégcsoport vezetői összesen8 millió forintos juttatást vettekfel. Amikor ez kiderült, dr.Kriza Ákos polgármester – azönkormányzatnál már alkalmazott– prémium és jutalomstopot rendelt el, majd arra kérte a vezetőket, hogy fizessékvissza a felvett pénzt. Ezt meg is tették.

Vinnai Balázs, az IND Kft.ügyvezető igazgatója, a Maradj Miskolcon Alapítvány alapítója jelezte, hogy egy-másfél évtizede az elvándorlás az egyik legnagyobb gondja Miskolcnak. Megkérdezte, hogy miként lehet perspektívát adni a fi ataloknak, hogy itt maradjanak?Bajnai Gordon a jó minőségű, kvalifikált embereket alkalmazó munkahelyet, a minőségi oktatást nevezte fontos megtartó erőnek és egyben ipartelepítő tényezőnek is.

Persze az Önök napilapjának minden betűjét elolvasom. Nagyon jó, színvonalas újságnak tartom.Tájékoztat világhírekről, sportról, ami öregasszony létemre nagyon érdekel. Benne vannak megyénk közintézményeinek a címei, telefonszámok, és persze a rejtvények,ezen kívül még sok, hasznos információ. Színvonalas,nem egysíkú, Borsodmegye kedvenc napilapja már reggel 6 előtt olvasható,még Hídvégardóban is. Bocsásson meg, de nem bóknak szántam, csak az igazat írtam le, sok más embertársamnevében is.