Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere  a rendezvényen hangsúlyozta, bízik benne, hogy a mostani együttműködés még szorosabbra fűzi a viszonyt a testvérvárosok között. Ő úgy látja, hogy Miskolc és Kassa többre képes együtt mint külön-külön, ez már a korábbi évek közös programjai során is bebizonyítódott.
– A kulturális főváros cím nem csak Kassának, de Miskolcnak is nagy lehetőség – fogalmazott a polgármester. Mint kifejtette, Miskolc is be tud mutatkozni Kassán, és a Kassára érkező vendégek is könnyebben felkeresik a testvérváros Miskolc rendezvényeit.
Dr. Kriza Ákos még megjegyezte, a programsorozatra való készülődés már két évvel ezelőtt elkezdődött. 2012. szeptemberében pedig egyezményt írt alá a két város a kulturális és turisztikai programok összehangolására.
A miskolci polgármester beszámolt a január 19-ei és 20-ai programokról is. Majd elmondta, a két város együttműködésének következő állomása a miskolci Kocsonyafesztivál idején lesz, a rendezvény idei díszvendége ugyanis Kassa lesz. boon.hu