A külföldről visszaérkezőknél a miskolci  polgármesteri hivatal megvizsgálja, hogy kint tartózkodásuk ideje alatt vettek-e fel, és ha igen milyen jogcímen szociális juttatást a várostól. Az intézkedés eredményeként a hivatal már kedden öt fő ellen tett feljelentést az adóhivatalnál.

– Miskolc város intézményei felkészültek arra, hogy bűnöző elemek semmilyen körülmények között, sem Kanadából, de még az ország másik részéről se telepedhessenek vissza vagy le Miskolcon. Ez Miskolc lakosságának elsődleges elvárása a város vezetői felé. Ennek eleget téve első lépésben a külföldről visszaérkezőknél a hivatal vizsgálja, hogy kint tartózkodásuk ideje alatt vettek-e fel, és ha igen milyen jogcímen szociális juttatást Miskolc városától – ezt Kriza Ákos, a város polgármestere jelentette be keddi közleményében.

A polgármester az is közölte: a gyors intézkedés eredményeként Miskolc polgármesteri hivatala kedden máris 5 fő ellen tett feljelentést a NAV-nál.

– Az általam vezetett hivatal ettől a héttől elkezdte a szigorú vizsgálatokat a szociális juttatások iránti kérelemben feltüntetett jövedelmi adatok valódiságának ellenőrzésére – áll a polgármesteri közleményben. – A jogosulatlanul, valamint rosszhiszeműen felvett összegeket visszafizettetjük a csalókkal és ellenük büntetőeljárást indítunk.

– Ez az első, konkrét lépésünk azért, hogy semmilyen bűnöző elem ne érezze Miskolcon biztonságban magát – fogalmaz Kriza Ákos. – A további lépésekre akciótervünket a rendőrséggel egyeztetjük, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy bűnelkövetők ne akarjanak visszatelepedni Miskolcra, sőt a már városunkban lévők is a hatósági ellenőrzések miatt távozzanak városunkból. Az első feljelentéseket megtettem a miskolciak védelmében! – zárja sorait a polgármester.