Tisztelt Pusztai László Úr! A  levelezőjük állítása semmiben sem felel meg a valóságnak. Földbe vásott verembe,ásott lyukba,disznóólba stb. nem történt lakcímbejelentés.

Évek óta folyamatosan zajlanak az ellenőrzések,amennyiben szabálytalanságot észlelünk megtesszük a szükséges intézkedéseket.
A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény /a továbbiakban Nytv./ 5. § (2) bekezdése szerint: A polgár lakóhelye: annak a lakásnak a címe, amelyben a polgár él. A lakcímbejelentés szempontjából lakásnak tekintendő az az egy vagy több lakóhelyiségből álló épület vagy épületrész, amelyet a polgár életvitelszerűen otthonául használ, továbbá – a külföldön élő magyar és nem magyar állampolgárok kivételével – az a helyiség, ahol valaki szükségből lakik, vagy – amennyiben más lakása nincs – megszáll.
A bejelentett lakcím valódiságát az adatok alapján a jegyző, illetve a járási hivatal ellenőrzi. Amennyiben a bejelentett lakcím nem valós vagy a bejelentőlapot a szállásadó nem írta alá, vagy a bejelentés egyéb okból nem felel meg a lakcímbejelentésre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek, a bejelentkezést el kell utasítani.

Tisztelettel: Dr. Csiszár Miklós
MMJV. Önkormányzat Jegyzője

e-mail: jegyzo@miskolcph.hu