Jogerősen újabb helyreigazítási pert nyert Bajnai Gordon, ezúttal a Hír TV ellen. A bíróság szerint nem felelős az öngyilkosságokért a Hajdú-Bét Rt. csődje kapcsán.

A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az első fokon eljáró bíróság ítéletét és kimondta, hogy a televízió idén január 20-án valótlanságot közölt és valótlanul híresztelte, hogy Bajnai Gordon a Hajdú-Bét Rt. csődje kapcsán emberek haláláért lenne felelős. A bírósági döntés augusztus 31-vel lett jogerős, Bajnai Gordon az ítéletet szeptember 30-án kapta kézhez.

A Hír TV Pesty Lászlótól idézett, aki saját bevallása szerint is politikai célzattal, az áprilisi országgyűlési választásokra időzítve készített egy filmet. Pesty László ellen rágalmazási eljárást indított a volt miniszterelnök.

A bírósági döntés értelmében a valótlanságot állító Hír TV-nek a televízió internetes híroldalán helyreigazító közleményt kell közölnie. A volt kormányfő titkársága közleményében kitért arra: immár sokadik alkalommal ad igazat Bajnai Gordon volt miniszterelnöknek a bíróság, hamis állítások és valótlanságok híresztelése miatt a Magyar Nemzet című újság ellen már öt alkalommal nyert helyreigazítási pert Bajnai Gordon.

A Hajdú-Bét cégcsoport az ország egyik legnagyobb baromfi- és víziszárnyas-feldolgozója és -értékesítője volt. 1999-ben került a Wallis Rt. tulajdonába, amelynek 2000-2005 között Bajnai Gordonvolt a vezérigazgatója. A cég fokozatosan csődbe ment, a beszállítók felé mintegy 2 milliárd forinttal tartozott. Több mint 500 család alkotta a károsultak körét, akik máig nem kapták meg a követeléseiket. Sokan az anyagi ellehetetlenülés szélére sodródtak, és többen vetetett véget az életüknek önkezűleg. Karsai József MSZP-s képviselő, battonya polgármesetere kilenc halottról beszélt, amikor egyszer számonkérte őt egy frakciülésen.