Kriza Ákos tavaly 2 milliót autózott el Miskolc érdekében

Közérdekű adatigényléssel fordultunk  a miskolci városházához azzal kapcsolatban, hogy mennyit költ autózásra a városvezetés az adófizetők pénzéből. Bár voltak kétségeink, hogy fog-e menni a dolog, de azonnal érkezett (kellemes meglepi) a válasz, ellentétben a megyei önkormányzattal, ahol Mengyi Roland és a  Nyíregyházán élő jegyző benzinszámlája után is kutakodnánk. Akkor lássuk. Hogy sokat vagy keveset megy Kriza Ákos, azt döntsék el az olvasók.
Kriza Ákos autója az MBN-345 rendszámot viseli.  (valszeg ez lehet az a Skoda Superb, amiért az ellenzék alaposan megszuttyogtatta, és ami tavaly március elejétől van forgalomban.)
Nos, a Superb 10 hónap alatt elégetett 1 millió 830 ezer forint értékű benzint, pontosan 4159 liter üzemanyagot. 8 literes átlagfogyasztással az olyan bő 5 ezer kilométeres havi teljesítmény. 
A legismertebb miskolci politikus, Zsiga Marcell 12 hónap alatt 884 ezerért tankolt, míg Kiss Gábor alpolgármester 11 hónap alatt közel fél millióval könnyítette meg a városházi büdzsét. Pfiegler Péter 12 hónap alatt szinte fillérre ugyanannyit költött, mint Kriza Ákos 10 hónap alatt. Érdekes, hogy Pfiegler – bár ő is alpolgi – presztizsben egy szinttel lejjebb van, mint társai, mert neki osztozni kell az autón a hivatal más dolgozóival. (az adatigénylés a KiMitTud-org rendszerén keresztül történt)