Czomba Sándor a munkahelyteremtésről  és azok megőrzéséről, a szabad vállalkozási zónákról és az európai uniós forrásokról is beszélt a helyi vállalkozóknak, de természetesen kitért a térség helyzetére is. A fórumon részt vett Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is.
– Az államtitkár előadása alapján világossá vált, hogy a kormány szándéka az észak-magyarországi, illetve azon térségek fejlesztése, amelyek le vannak maradva a munkahelyteremtés és gazdaságfejlesztés folyamatában. Czomba Sándor külön kiemelte Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét. A fejlesztések Miskolcnak is kiemelkedő lehetőségeket biztosítanak – mondta Kriza Ákos.

 

Miskolc polgármestere kiemelte, az elmúlt két évben sikerült megállítani a munkanélküliek számának emelkedését, sőt csökkenésről is beszámolhatunk a városban.
– Az az ezer ember, aki most már dolgozik, az a többlet, ami most jelentkezett a 2010-es évhez képest, kis lépés, de azok az előkészületek, amelyek a kormány és a város asztalán is szerepelnek, a közeljövőben nagyobb dinamikát biztosítanak számunkra a munkahelyteremtés folyamatában – hangsúlyozta a városvezető. minap.hu