Ez a férfi. Nemi szervét elővette a buszon

 Szeméremsértés vétségének megalapozott  gyanúja miatt eljárást folytat egyelőre ismeretlen személyazonosságú személy ellen.

A bejelentés alapján egy ismeretlen személy 2013. február 10-én 18 óra 10 perc és 18 óra 35 perc közötti időben a H9 jelzésű menetrendszerinti járaton nemi szervét elővette. A járőrszolgálat a csömöri végállomáson intézkedés alá vonta az ismeretlen 40-50 év körüli férfit, majd előállította a Gödöllő Rendőrkapitányságra.

A férfi iratokkal nem rendelkezett, az általa bediktált adatok alapján V. Gábor budapesti lakosnak adta ki magát. Őrizetbe vétele mellett indult meg ellene az eljárás.

A nyomozás és a körülmények tisztázása során gyanú merült fel arra, hogy a férfi nem a saját adatait közölte az intézkedő rendőrrel, továbbá az országos nyilvántartóból lekért fényképes adatlapon szereplő személyhez sem hasonlított, aláírásuk eltérő volt.

A gödöllői nyomozók ellenőrizték a nyilvántartásban szereplő személy lakcímét, ahol a valódi V. Gábor tartózkodott és magát fényképes igazolvánnyal igazolta. Elmondta továbbá, hogy hat éve lakik a fenti címen és a személyi igazolványát tíz évvel ezelőtt elveszítette. Állítása szerint 1-2 évvel ezelőtt egy bolti lopás miatt keresték a rendőrök.

Az ismeretlen férfitől személyazonosságának megállapítása céljából ujj- és tenyérnyomatait levették a bűnügyi technikusok, majd a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet Daktiloszkópiai Osztályán soron kívül azonosították az ujjnyomot. Tájékoztatásuk alapján a férfi ujjlenyomata V. Sándor 44 éves illetve G. Ferenc 42 éves személyek adataival korábban már rögzítésre került, valamint korábban elkövetett bűncselekmények miatt már eljárás alá vonták.

A fentiek alapján Pestvidéki Nyomozó Ügyészség közokirat hamisítás bűntett és hamis vád miatt indított büntetőeljárást a férfi ellen.

A férfi továbbra is ragaszkodik az először bediktált névhez és személyes adatokhoz, ezért a valódi személyazonosság megállapítása továbbra is folyamatban van.

A Gödöllői Rendőrkapitányság kéri, hogy aki felismeri a fotón látható személyt vagy bármilyen információval rendelkezik a bűncselekménnyel kapcsolatban, hívja a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályvezetőjét a 06-28-524-600/7248-as telefonszámon.