Vasárnap igazi nagyüzemre  lehet számítani Bükkszentkereszten, ugyanis ott rendezik meg a sífutó diákolimpia I-VI korcsoportos tanulóinak megyei döntőjét. Az eseménynek a Lófő-tisztás ad majd otthont, és a szervezők népes mezőnyöket várnak.

Várakozásukban aligha csalódnak, ugyanis kitűnőek a hóviszonyok, ennek következtében remek versenyekre van kilátás. A viadal színhelye megközelíthető Hollóstető felől. A település első utcája jobbra, a Dorongósi utca, melynek a legvégén jobbra található a Lófő-tisztás. Parkolási lehetőség a házak között van, a rétre nem szabad behajtani!

Lesz mód arra is, hogy a verseny napján nevezzen bárki, mégpedig 10 – 10.45 óra között a Lófő-tisztáson, a fenyves alatt, a sífutó pálya és a műút kereszteződésében, a tanuló iskolája által kitöltött és aláírt nevezési lappal. A szervezők azt kérik, hogy a Bükkszentkeresztről gyalogosan érkezők a műúton közelítsék meg a versenyközpontot (a házaktól kb. 1600 m). A nevezés díjtalan.

A Diáksport Szövetség 2012/2013. tanévre meghatározott szabályzata szerint alakítják ki a korcsoportokat. A távolság 1.1 kilométertől 4.4 kilométerig terjed, a verseny klasszikus stílusban zajlik majd. Az első rajt 11 órakor történik, egyéni indítással. Az eredményhirdetésre várhatóan 13 órától a helyszínen kerül sor. Kategóriánként az 1-3 helyezettek érem díjazásban részesülnek. A vetélkedést a Kis Galya Közhasznú Sport Egyesület és a Diósgyőri Tájékozódási Futó Club támogatja. A pályával, illetve annak állapotával kapcsolatban érdeklődni lehet: Sikter Zsuzsanna 30/442-8425.