Az ilyen embereket civilizált országokban gyorsan eltűntetik a színről. Lemond magától, vagy lemondatják. Persze tudom én, hogy Magyarország más. A fennálló hatalom nemigen kockáztatna meg egy előrehozott választást, amit a lemondott képviselő miskolci körzetében kellene kiírnia. Inkább hagyják. Úgysem indítják újra. Valahogy kibekkelik vele a hátralévő egy évet. Korábbi 47 ezres ostobasága után legalábbis ez lehetett a terv. Ám ez a rendkívüli képességű fiatalember újra és újra felküzdi magát a címoldalakra.

Miskolc alpolgármestere, Kriza Ákos polgármester első helyettese most épp a parlament mentelmi bizottsága előtt magyarázza legújabb ügyét. Izgul is a média: sikerül-e neki? Megnyugtatom az érte aggódókat: sikerülni fog! Ez az ifjú ember különleges adottságokkal rendelkezik. Ezt már a véletlenül az ő kapujáig leaszfaltoztatott utcánál is megmutatta. A mostani skandalumnál is azonnal kész volt a válasszal: nem az ő negyven milliós házvásárlásával van a baj, hanem politikai ellenségeivel, akik felfújták az ügyet. A megoldást borítékolni lehet, az illetékesek el fogják hinni újabb meséjét is. Mert el akarják fogadni. Ezzel vége is a történetnek.

Avagy talán mégsem. Talán a helyi városvezetés – most az egyszer – mégis elgondolkozik azon, hogy Kriza polgármester jobbkeze példátlan módon rontotta a város tekintélyét. Hiszen az ország minden hírolvasója Zsiga Marcellt Miskolccal azonosítja: – Kik élhetnek ott, ahol ilyen ostoba az alpolgármester? A kérdés tehát: szabad-e hagyni, hogy az amúgy is megtépázott hírű várost ilyen ember képviselhesse ország-világ előtt?

Nincsenek kétségeim: ez a legény maradni fog! Hiszen ő is a pereputtyhoz tartozik. Azokhoz, akiknek csak saját gyarapodásuk fontos. És mi lesz a várossal? Úgy tűnik erre nem jut idő!

Vagy másképpen fogalmazva, erre még mindig nincs „itt az idő”!?