Ha a rendőrnek nincs arca, akkor nincsen felelőssége sem             http://blog.volgyiattila.hu/

Felhívás a rendőri intézkedések képmásai miatt intézkedésbe vont magánszemélyeknek, újságíróknak és fotóriportereknek. Közelmúltban érintettek közreműködését keresik egy alkotmányossági felülvizsgálat előkészítéséhez, hogy rend legyen a rendőr képmások szabályozása terén.

Többször foglalkoztam már a történettel én is, ahogy a sajtóban sokan mások is. A legújabb fejlemény a rendőrök kötelező kikockázása ügyében, hogy az Eötvös Károly Intézet az alkotmánybíróság elé szeretné vinni a legutóbb a Kúria által is megerősített jelenlegi gyakorlatot. Ha érintett vagy ilyen ügyben, vagy ismersz olyat, aki érintett lehet, továbbítsd neki a felhívást!

Olyan magánszemély vagy újságíró, fotóriporter jelentkezését várják, „akivel szemben jelenleg vagy a szoros közelmúltban bírósági eljárás zajlott vagy zajlik rendőr képmáshoz fűződő jogának megsértése miatt”, feltéve hogy a jogerős bírósági ítélet megszületése után kéri a szervezet segítségét és képviseletét az alkotmánybírósági eljáráshoz. Az érintettek az info@ekint.org e-mail címen vagy a 06-1 212 4800 telefonszámon jelentkezhetnek, további részletek az Eötvös Károly Intézet oldalán találhatók!

Köszönöm a blog minden olvasójának, aki beküldte, nem nevezem meg őket, mert többen is voltak. Örülök, hogy sokaknak fontos ez a kérdés (is)!