Újabb egyetemi lista szivárgott ki: az Eduline szerkesztőségébe eljuttatott hallgatói lista a Semmelweis Egyetem Instruktor Öntevékeny Csoport Egyesület tagjairól tartalmaz személyes adatokat, telefonszámokat, email-címeket, valamint olyan jelzőket, mint: „megint egy teljesen nulla csaj”, „rusnya egérarcú”, „hátulról dugható”.

 

A jellemzéseket valószínűleg a hallgatók iwiw-adatlapja „ihlette”, a nevek és a telefonszámok mellett megtalálható ugyanis az egyetemisták iwiw-profiljának linkje is.

 

Az Eduline megkereste Szarvas Gábort, az egyesület elnökét, aki azt mondta: a listán szereplő személyek nem gólyák, hanem instruktorok. „A csoport elnökségéből senki nem készített ilyen listát, de ezer tagunk van, így elképzelhető, hogy valaki saját magának állított össze egy ilyen dokumentumot, ezért nem vállalhatunk felelősséget. Viszont összehívjuk az etikai bizottságot az ügy miatt” – tette hozzá.

Azt is mondta, hogy a lista összeállítója valószínűleg már nem aktív tagja az egyesületnek, mert az adatok évekkel ezelőttiek.

A listán egyebek mellett ilyen kifejezések szerepelnek: „megint egy teljesen nulla csaj. annyira be kellene basznom hozzá, h elaludjak. de akkor meg minek.”, „husi. hátulról dugható”, „rusnya egérarcú”, „baszható csirke, egész meglepetés idáig. mondjuk nem túl erős a mezőny”, „max. egy patront”, „megállapítom, h fos a felhozatal. Freegyesnek vigyáznia kell a seggére”.

Az atv.hu kedden írta meg, hogy világnézetük, pártszimpátiájuk, vélt származásuk és felekezeti hátterük szerint listázta a gólyatáborba jelentkezőket az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzata (HÖK). Garbai Ádám HÖK-elnök tagadta, hogy listázták volna a diákokat.