A péntek esti első nagy névként elkönyvelt Balkan Fanatik becsületesen nyomta, bár inkább jó iparosoknak tűntek, mint örömzenélésnek. A színpad előtt mikor arra jártunk – pár szám erejéig – bő félszázan állhattak. Voltak akik jöttek, mentek, belehallgattak. Az Erzsébet téren majoretteket láttunk fellépni. A lelkes kislányok boldogan táncoltak a hóesésben. Körben pedig a szülők, kísérők…

 

A bazársoron végigsétálva megállapítottuk, hogy a sült gesztenyéstől a cukrászokig szép számmal jöttek az árusok. Tömegnyomort nem tapasztaltunk sehol, sőt tömeget sem, inkább csak a hóesésben sétálgató, nézelődő embereket. Vacsora idő ellenére a meleg ételt kínáló vendéglátósoknál elég kevés vendéget láttunk. A forralt bor, tea jobban fogyott, de ott se láttunk a korábban megszokott sorakozásokat. Minden bizonnyal a folyamatos hóesés is lohasztotta a kedvet. Ránézésre középiskolások, egyetemisták iszogattak a leginkább.

Voltak akik flakonnal a kézben közlekedtek – takarékosra váltottak. Ez nem is csoda, mert tapasztalatunk szerint a forralt bor decije 140-200 forint között mozgott, a meleg teát 100 forintos decis áron („rontotta” az üzletet a romák standja, ahol Váradi Gábor, a kisebbségi önkormányzat elnöke ingyen osztotta a teát az arra járóknak. El is fogadták sokan). Fél deci törköly pálinkát 700 ért kínáltak az egyik bódéban, a jelmezes gesztenyés pedig 800 forintot kért 10 szemért… A főtt kukorica csövenként 400 forint. Mindenki ki tudja számolni, hogy mit engedhet meg magának.

Jön a szombat, egész napos programmal, s még a hó is elállt. kulcs.hu