Március 1-jétől tényleg nem ő az MVSI ügyvezetője.  Azt nem árulják el hogy, miért. A Miskolc Holdingban kapott új állást.
„Dr. Szabó Brigitta a jövőben a Miskolc Holding Zrt.-nél fogja a TAO-s pályázatokat, a TAO-s pénzekkel kapcsolatos ügyeket, és az egyéb sporttal kapcsolatos ügyeket intézni, illetve minden más sporttal kapcsolatos intézménynek a jogi- és gazdasági ügyeinek az intézése is hozzá tartozik majd.” Ezt válaszolta a boon.hu kérdésére Dobos Tímea, a miskolci városháza szóvivője, elismerve, hogy március 1-jétől már nem dr. Szabó Brigitta, hanem az eddigi intézményvezető, Szabó László irányítja a Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft.-t.

 

Mint arról az ÉszakOnline csütörtökön elsőként beszámolt, dr. Szabó Brigitta nem önszántából távozik az intézményből: jó ideje beszédtéma Miskolcon, hogy most már a városvezetés is elégedetlen az általuk 2011 áprilisában kinevezett ügyvezetővel, s arra készülnek, hogy megváljanak tőle. Ez történhetett most meg.

Információink szerint dr. Szabó Brigitta ügyvezetése alatt az intézmény folyamatosan anyagi nehézségekkel küzdött, s küzd a mai napig is, bérek, juttatások csúsztak, csúsznak gyakran hónapokig. A TAO-s pénzek begyűjtésében sem jeleskedett, vezetési stílusát, magánemberként tanúsított magatartását is gyakran érte kritika.

Dobos Tímea szóvivő egyébként a boon.hu-hoz eljuttatott válaszában – írja a hírportál – „kommentárt nem fűzött a változáshoz”. Így a boon.hu azt sem tudta meg, kinek, vagy kiknek a döntése volt a váltás.

A Miskolci Városi Sportiskola élére – a korábbi ügyvezető, Kun Attila mellé – 2011 április 14-én nevezte ki dr. Szabó Brigittát a miskolci önkormányzat fideszes többségű közgyűlése. Indoklásként azt hozták fel, hogy egy menedzser szemléletű jogásznak igenis helye van a sportiskola irányításában. Kun Attila munkaviszonya viszont 2011 május 31-én váratlanul megszűnt, ezt követően dr. Szabó Brigitta egy személyben irányította az intézményt.

Kinevezését sokan bírálták. Bartha György szocialista önkormányzati képviselő, korábbi sporttanácsnok Kun Attila távozása után nem sokkal sajtótájékoztatón kritizálta a sportiskola új vezetését, az intézményben uralkodó állapotokat.

„A halvány sportmúltat felmutató, viszont szakmai körökben teljesen ismeretlen dr. Szabó Brigitta munkáját a totális hozzá nem értés jellemzi. Állását alighanem annak köszönheti, hogy édesapja az egyik miskolci fideszes országgyűlési képviselő kampánystábjában dolgozott a választások alatt, s ez az ügyvezetői poszt mintegy viszonzás az akkori segítségért. Dr. Szabó Brigitta munkáját már az első perctől kezdve a terror és a megfélemlítés jellemezte, nem véletlen, hogy a sportiskola dolgozói a Terror Házaként emlegetik az intézményt. Az ügyvezető teljesen ellehetetlenítette a sportiskola létrehozóját, az igazgató-helyettesként dolgozó, egyébként a Sportiskolák Országos Szövetsége elnökeként is tevékenykedő Fuhrmann Gézát, illetve a másik ügyvezetőt, Kun Attilát. Mindkét, országosan is elismert szakember rövid időn belül távozott az intézményből” – mondta akkor Bartha György. eszakonline.hu