Választási felkészítőket tart a  Fidesz azoknak a politikusoknak, akik a párt egyéni jelöltjei lesznek a 2014-es parlamenti választáson. Az első tréning február végén volt, a másodikat most hétvégén tartják. A többnapos kurzusokon Orbán Viktor kormányfő és Kubatov Gábor pártigazgató is részt vesz.
Külön tréninget tart a Fidesz vezetése azoknak a politikusoknak, akik valószínűleg a párt egyéni jelöltjei lesznek a következő parlamenti választáson – értesült az Index kormánypárti forrásoktól. A 106 politikusnak, akik jelenleg a Fidesz választókerületi elnökei, több részletben tartanak felkészítőket.

 

Az első összejövetel február 22-24-e között a Somogy megyei Balatonszárszón volt. Az ülés résztvevői szerint a politikusoknak Orbán Viktor kormányfő, Kubatov Gábor pártigazgató, Gyürk András, a Fidesz stratégiai igazgatója, illetve Kocsis Máté, a párt kommunikációs vezetője tartott előadásokat. Úgy tudjuk, Orbán főként aktuálpolitikai kérdésekről beszélt.

A február végén azon képviselők egy részének tartották kurzust, akiknek a választókörzete a Dunántúlon, illetve Budapesten van. Mivel a választókerületi elnökök közvetlen munkatársai is jelen voltak, összesen 70-100 ember vehetett részt a tanácskozáson. Több résztvevő azt mondta: az ülésnek, amely péntek este 7-kor indult és vasárnap délután 2-ig tartott, egyfajta csapatépítő jellege is volt. Ezzel a kormánypárt vezetésének az volt a célja, hogy a képviselők ne csak a parlamenti folyósokon beszélgessenek egymással.

A háromnapos programban voltak általános előadások, amelyek a párt működésével, szervezeti kérdésekkel, kommunikációval foglalkoztak. Ezen kívül voltak kiscsoportos beszélgetések is, amelyekben egyénre szabott médiatréningeket tartottak a leendő jelölteknek, többek között arról, hogyan nyilatkozzanak a sajtónak.

A dunántúli képviselők másik csoportjának a most következő hétvégén, ugyancsak Balatonszárszón tartanak felkészítőt. Azok a képviselők, akiknek a keleti országrészben van választókörzetük várhatóan a következő hetekben a Bács-Kiskun megyei Lakiteleken ülnek össze. A kampány-felkészítő tréningek néhány héttel azután indultak, hogy a kormánypártok Gyulán több napos, kihelyezett frakcióülést tartottak. index.hu