Ilyen sem gyakran fordul  elő Miskolcon.  Soós Attila  képviselő, az önkormányzat Városgazdálkodási és -üzemeltetési Bizottságának (Fideszes) elnöke tartózkodott a szavazásnál, amikor a bizottság a város költségvetését tárgyalta. A helyi „táncrend szerint” ez nagyon barátságtalan lépésnek számít.
Ellenzéki barátaim korán örülnek, ha aztgondolják, hogy én nem támogatom a költségvetést, nyilatkozta a képviselő.  Csupán arról van szó, hogy én Miskolc üzemeltetésért felelek a bizottság élén. Azt gondolom, hogy például azt utak kátyúzásából vagy közterületek kaszálásából egy centit sem engedhetünk. Mert ezek azok a tételek, amikre plusz állami támogatásokat nem lehet szerezni, ellentétben például a kulturális célokkal, amire még csurran-cseppen… A képviselő mindjárt talált is egy sort a kiadások között, amit át lehetne csoportosítani a városfentartásra. 24 milliót költ a város arra, hogy a különböző segélyeket eljuttassa a rászorultaknak. Ez a megoldás csak a Postának jó.
A képviselő szerint keresni kell a lehetőséget, hogy a pénzt bankszámlára utalják, vagyakár az önkormányzatnál lehessen felvenni.
A kéviselő az eszakhirnok.com-nak elmondta, tudja hogy vitákat fog kiváltani, de az a 300 millió, amit a miskolci önkormányzat a szimfonikusokra fog elkölteni, nagyon fog hiányozni más fontos helyekről…