Lényünkben ott van a tehervivő ereje, a soha-nem-lankadás, a holnapot adó remény

„A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége  támogatja a 2012. január 1-én hatályba lépett Alaptörvényt, valamint az Alaptörvényben és annak elfogadásra váró módosításában foglalt rendelkezéseket a család és a házasság védelméről. Támogatjuk azt az alapelvet, mely szerint a családi kapcsolat alapja a házasság, valamint a szülő-gyermek viszony.

 

Elengedhetetlennek tartjuk a házasság, a család értékének megerősítését, mivel a családok jelentik nemzetünk alapját, fennmaradásunk fő biztosítékát.

Meggyőződésünk, hogy minden állampolgárnak joga van a véleménynyilvánításhoz békés úton, törvényes keretek között. Nem tartjuk elfogadhatónak az erőszakos vélemény-nyílvánítást, nyomásgyakorlást, elítéljük az agresszió minden formáját” – közölték szombaton délben.

*

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége hivatalos honlapján, a Kik vagyunk? fül alatt az alábbi hitvallást találjuk:

„A millennium évében, 2000-ben alakult ernyőszervezet vagyunk. Számos polgári és keresztény értékrendű, női vagy nőket segítő civil szervezetet képviselve vagyunk jelen a közéletben”.

A beköszöntő fül alatt a következőket olvashatjuk:

„Asszonyszövetségünk a millennium évében, 2000-ben alakult, 16 keresztény értékrendű női, nőket segítő civilszervezetből. Élet, Érték és Érdekszövetség a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége: olyan együttműködés, amely a nő, az asszony létének és szerepének a családban, a munkában és a közéletben való kiteljesítését tartja leglényegesebb célkitűzésének.

Az Asszonyszövetségben hisszük, hogy életünk, női, asszony mivoltunk lényege: hűség, értékőrzés, életadás. Lényünkben ott van a tehervivő ereje, a soha-nem-lankadás, a holnapot adó remény”.