Árokba csúszott autókat  mentettek ki Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, több járművet ideiglenes várakozóhelyekre szállítottak – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság péntek reggel az MTI-t. A megyében tizenkét településre nem lehet eljutni, és az erős szél miatt több tucat településén nincs áram.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság közölte: a 3-as és a 37-es úton teherautók nem közlekedhetnek. Az M3-as és az M30-s autópálya megyei szakaszain nem kell útdíjat fizetniük az autósoknak.
Gaskó Bertalan megyei rendőrségi szóvivő elmondta: a 3-as út Emőd és Vatta közötti szakaszán péntekre virradóra négy autó is árokba csúszott, a rendőrök egy helyi traktoros segítségével kimentették a veszteglő járműveket.
Cigándon 17 felnőttet és egy gyereket szállásolt el a védelmi bizottság, ők vasúton érkeztek a városba, de nem tudtak továbbutazni az otthonukba. Sárospatakon a védelmi bizottság 18 ember ellátásáról és elszállásolásáról gondoskodott, őket a helyi Árpádvezér Gimnázium Kollégiumában helyezték biztonságba.
Kimentettek Cigánd közelében az árokból egy személyautót, Bodrogolaszi és Sárospatak között pedig egy lengyel kamiont szabadítottak ki, amely csütörtök este fordult keresztbe az úton.
Gaskó Bertalan azt is elmondta, hogy a 3-as úton, az ináncsi körfogalomnál pénteken kora hajnalban a rendőrség és a katasztrófavédelem négy kamiont mentett ki a hóból. Az elakadt járműveket a tűzoltók az Encsen kialakított szükségvárakozó helyre vontatták.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint nem lehet bejutni Hejcére, Regécre, Mogyoróskára, Fonyra, Korlátra, Pányokra, Simára, Baskóra, Abaújalpárra, Arkára, Boldogkőváraljára és Boldogkőújfaluba.