A miskolci Fidesz–KDNP megdöbbenve  értesült arról, hogy az MSZP-DK-Együtt 2014 miskolci rendezvényén, Mesterházy Attila MSZP elnök beszéde alatt, a szocialisták városi képviselője Mokrai Mihály békés tüntetőkre támadt, akik a tömegben némán táblákat emeltek a magasba „Az adósság koalíciója – Mesterházy-Gyurcsány-Bajnai” valamint „Elég az adósságból! Elég a fészekrakókból!” feliratokkal – írja szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében Sebestyén László országgyűlési képviselő, a miskolci Fidesz elnöke.

 

„Mokrai Mihály személyesen támadta meg az egyik transzparens tartót, miközben a rendezőség tagjai az MSZP ellen szótlanul tiltakozó nők és fiatal lányok haját tépve követelték a transzparensek azonnali eltávolítását és fizikai erőszakkal kezdték meg az MSZP-DK-Együtt 2014 koalíció ellen tüntetők eltávolítását a tömegből. Mokrai Mihály tettlegességét az MSZP szóvivője, Török Zsolt is végignézte, nem tiltakozva a szocialista képviselő agressziója ellen.

Mokrai Mihály cselekedete, az hogy egy mozgássérült, mankós asszonyra rátámadt, és egy másik néma, békés tüntető kezéből saját kezűleg kicsavarta transzparensét, elfogadhatatlan, minősíthetetlen és semmiképp nem fér össze képviselői státusával.

A miskolci Fidesz–KDNP ezennel felszólítja Mokrai Mihályt, hogy nemcsak képviselőhöz, de demokratához, sőt emberhez is méltatlan magatartása miatt azonnal mondjon le képviselői mandátumáról. A szocialisták elnökétől, Mesterházy Attilától pedig azt kérik, hogy határolódjon el a miskolci MSZP állampolgárokkal szembeni fizikai agressziójától” – írja közleményében Sebestyén László.