Mesterházy Attila beszéde közben ellentüntetők egy csoportja transzparensekkel, békésen fejezte ki véleményét a szocialisták politikájáról. Őket később az MSZP biztonsági őrei vezették ki a térről, azt követően, hogy több szocialista politikus is inzultálta őket.

 

Az egyik, neve elhallgatását kérő ellentüntető az esettel kapcsolatban elmondta, néhány hallgatótársával kívánta véleményét kinyilvánítani az MSZP politikájáról. Mint mondta, pusztán táblákat tartottak békésen a tömegben, erre írták fel véleményüket a szocialistákról (a táblákon az „Adósság koalíciója: Mesterházy, Gyurcsány, Bajnai”, illetve az „Elég az adósságból, elég a Fészekrakókból!” mondatok szerepeltek.)

– A szocialista demonstrálók közül többen kezdek el szidni minket, mikor meglátták tábláinkat. Erre mi nem is akartunk reagálni, ők azonban folytatták durva sértegetéseiket. Volt, aki megkérdezte, hogy ki küldött minket, és olyan is, aki azt, hogy mennyit fizetnek nekünk. Majd miután nem reagáltunk, azt kezdték kiabálni, hogy takarodjunk a térről, mit keresünk itt, még olyan is volt, aki azt mondta, hogy büdösek vagyunk – hangsúlyozta az egyetemi hallgató.

 

Később – folytatta – szocialista politikusok is felfigyeltek az atrocitásra, miközben szimpatizánsok próbálták meg tábláikat elvenni, majd Mokrai Mihály (MSZP) önkormányzati képviselő is odament és megkísérelte ugyanezt. Török Zsolt, az MSZP szóvivője szótlanul nézte végig a történteket.
– Meghúzgálták a kabátunkat, a lányoknak a haját. Miután kivezettek a térről, az a kérdés merült fel bennünk: vajon ez az a demokrácia, amelyről Mesterházy Attila mindeközben beszélt? – vetette fel, hozzátéve, hogy ezt követően a villamossínek mellé szorultak ki a térről, a rendőrök pedig itt felvették őket videokamerával, és felhívták figyelmüket, hogy ne menjenek a tér közelébe, ha nem akarnak 4 órát az őrsön tölteni.

Később Váraljai Zoltánné, a KDNP miskolci szervezetének elnökségi tagja is nyilatkozott a minap.hu-nak. Mint mondta, mikor megtudta, hogy több fiatal a téren van, megpróbált bejutni oda, azonban a tüntetőkhöz érve Mokrai Mihály képviselő őt is inzultálta, megcibálta a kabátját és arrébb lökte.

– Ezt teljességgel elfogadhatatlannak és etikátlannak tartom. Ha nekik Budapesten szabad elfoglalni a Fidesz székházát úgy, hogy annak nincs következménye, Miskolcon a békés tüntetőkkel és a KDNP elnökségi tagjával hogy tehetnek ilyet? – mondta Váraljai Zoltánné, hozzátéve, hogy „az MSZP ne beszéljen demokráciáról, amíg ilyen események megtörténhetnek rendezvényeiken”.

minap.hu