A KDNP által támogatott aláírásgyűjtés  mellett agitálja az iskolák vezetőit, tanárait az oroszlányi tankerületi igazgató.
A Klubrádió arról számol be, hogy a birtokukba került egy levél, mely alapján minden pedagógus igazoltan hiányozhat órájáról és vehet részt a magzati élet védelmét célzó uniós akció támogatásához kapcsolódó előadáson és a nyilatkozat aláírásán a városban. A megyei KDNP ugyanis mára Oroszlányba szervezi az embriókkal való kísérletezés elleni, EU-s aláírásgyűjtő mozgalom megyei, ünnepélyes aláírását.

 

A városháza sajtóreferense által a tankerületi igazgatónak küldött leveléből kiderül, hogy a támogató ívet aláírja majd a megyei elnök, Ablonczy Katalin, Takács Károly polgármester, és itt ír alá, és előadást is tart Csókay András, Prima Primissima-díjas idegsebész. Hozzáteszik azt is, az aláírásgyűjtés fő hazai támogatói a történelmi egyházak, Rétvári Bence államtitkár , a Nagycsaládosok Országos. Egyesülete.

A tankerületi igazgató azt kéri az iskolák vezetőitől és tanáraitól, hogy a levélről tájékoztassák a kollégákat és mindenki a személyes meggyőződése alapján döntsön a részvételről és az aláírásról.