A kislánya kacsáját akarta magához . Megtört a hummeres gázoló

A legutóbbi szembesítésen a Hummer  vezetője, Thomas B. lelkileg összetört, és többször is bocsánatot kért a történtekért Kenéz járőrtársától- írja a Délmagyar.

„Szegeden, a sajtót kizárva, egy rendőrségi telepen tartotta az ügyészség a szembesítést: a lefoglalt Hummereken bemutattuk, hogyan fogtuk le Thomas B.-t, miután Apátfalván elgázolta Kenéz Imre motoros rendőrt” – mesélte a lapnak a tavaly októberi gázolásnál a rendőröknek segédkező Móra Ferenc. A tragikus eset óta eltelt fél évben Thomas B. közel 30 kilót fogyott, de ez idáig semmilyen megbánást nem tanúsított. Legutóbb az osztrák gázoló testi sértéssel vádolta elfogóit.

A múlt héten az ügyészség Thomas B.-t a szemtanúkkal és Kenéz Imre járőrtársával is újra szembesítette. „Először a katonai ügyészségen találkoztunk, ahol Thomas B. szemébe kellett elmondanom, mi és hogyan történt. A kérdések után Thomas B. változtatott korábbi állításán, és elismerte: nem bántottam”- mesélte a szemtanú.

Úgy tudni, véglegesen megdőlt a védelem állítása, miszerint Thomas B. azért gázolta el Kenéz Imrét, mert járőrtársa könnygázt fújt az osztrák sofőrre. „Megtört a férfi. Amikor váltottam vele pár szót, Thomas B. azt mondta: „az életemben sok mindent nem így kellett volna csinálni”. Az egész procedúra közel 8 órán át tartott, minden mozdulatunkat kamerákkal rögzítették. A korábbiakhoz képest az osztrák nagyon megviselt volt: amikor beült Hummerjébe, kiborult. Az autó műszerfaláról a kislánya kacsáját akarta magához venni, de nem engedték neki” – mesélte Móra Ferenc, aki hozzátette: a férfi a bizonyítás közben többször bocsánatot, elnézést kért Kenéz Imre járőrtársától is.

Thomas B.-t korábban már huszonnyolcszor büntették, többek között hivatalos személy elleni erőszakért és fegyveres rablásért. Most egyebek mellett hivatalos személy ellen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, ami 10-től 20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Kenéz Imrét hősi halottá nyilvánították, temetésén több ezren vettek részt Szegeden.

atv.hu / Délmagyar