A Magyar Televízió Ma reggel  című műsorának volt a vendége kedden háromnegyed 8-kor Kriza Ákos. A polgármestert az országos bulvárlappal folytatott pereskedés kapcsán kérdezték az élő adásban, ahol elmondta, a szomszédai jelezték, nyílt levelet készülnek írni, amiben aláírásukkal hitelesítve tennék közzé a – mellette szóló – tényeket. Elhangzott az is: arra kérik a jegyzőt, tíz évre, tehát 2002-ig visszamenőleg vizsgálja ki, milyen útépítések történtek a városvezetők házának környékén.

 

A televíziós beszélgetés felvezetőjében emlékeztetőként elhangzott: a miskolci Fidesz- és KDNP-frakció arra kéri a jegyzőt, tíz évre, tehát 2002-ig visszamenőleg vizsgálja ki, milyen útépítések történtek a városvezetők házának környékén. Amikor a műsorvezető rákérdezett, komolyan gondolják-e ezt a tíz éves vizsgálatot, Kriza Ákos azt válaszolta, hogy ő a problémát veszi komolyan, azt, hogy „a szocialisták a Napot is lehazudják az égről, mert más fogást nem találnak” a városvezetésen.

A polgármester hangsúlyozta: vannak tények, amik tények maradnak, bármennyire is fáj ez azoknak, akik mást állítanak.
– Nem gondolhatják komolyan a szocialisták sem, hogy meg tudom változtatni például a Google közhiteles adatbázisát, amely – gondolom – amerikai szerveren van, és amely egyértelműen igazolja, hogy 2012 előtt már volt az út a házam előtt – hangsúlyozta Kriza Ákos. – A 2012-es építés kivitelezője egy sajtóorgánum számára írta az alábbiakat: „A Közdomb utca 49. számú ház előtt – ahol lakom – a cég nem végzett útfelújítási munkát. Miskolc Város Önkormányzatától kapott megbízásunk keretében a Közdomb utca 51. sz. előtti útszakasztól a belterület határáig végeztünk útfelújítási munkákat 2012. május 14. és 30. között.” Nem is építhettek, mert polgármesterré választásom előtt, 2010-ben épült az út a házam előtt, Káli Sándor akkori polgármester aláírásával.

Miskolc polgármestere hangsúlyozta: van egy per, ami nem arról szól, hogy építettek-e utat a háza előtt vagy nem, hanem arról szól, hogy hihette-e a Blikk újságírója, hogy ott útépítés folyt 2012-ben. Hihette, mert aszfaltoztak az utcában, de nem az ő háza előtt.
– Egy méter út nem épült 2012-ben a házam előtt – szögezte le, hozzátéve: a Fővárosi Törvényszék ítélete nem jogerős.

Mint elhangzott, egy körülbelül 15 méteres útszakaszról van szó. Az utcabelieket is egyre inkább elszomorítják a történtek.
– Jelezték nekem a szomszédaim, hogy azon gondolkodnak, hogy nyílt levelet fogalmaznak, amiben leírják, és aláírásukkal hitelesítik azokat a tényeket, amiket egyébként mindannyian ismerünk már – zárta szavait a polgármester.  minap.hu-mtv