Olvasóink hívták fel a  figyelmünket arra, hogy ismét összetűzésbe került a keceli plébános és az egyik fideszes képviselő városunkban. A múlt vasárnapi mise előtt ugyanis a rezsicsökkentés érdekében a templomban is folyt az aláírásgyűjtés, az atya kifejezett kérése ellenére.

Úgy tűnik, a felszín alatt továbbra is ellentétek feszülnek a keceli fideszes képviselők valamint a helyi plébános között. Erre utal azaz incidens, amelynek több olvasónk is szem és fültanúja volt a mise előtt. A templomból korábban kitiltott – majd látványosan visszafogadott politikus – vasárnap a mise előtt a rezsicsökkentés érdekében gyűjtött aláírásokat.

– A templomban a két ajtó között felállított egy asztalt, és kérte az aláírásokat. Odament a Roland atya azzal, hogy menjen el onnan, ez a hely nem erre hivatott. A képviselő rávigyorgott, és maradt mintha mi sem történt volna – írja a Kecelinfo egyik olvasója.

A hazai templomokban nem szokatlan az aláírásgyűjtés. Legutóbb a magzati élet védelmében lehetett a hívőknek több településen is ily módon kifejezniük véleményüket. Az egyházak azonban általában távol tartják magukat a politikai pártok által kezdeményezett akcióktól, mint amilyen a Fidesz-KDNP által felvállalt rezsicsökkentés érdekében indult kampány is. http://kecelinfo.hu