A kormány következő rezsicsökkentési  döntése a szabadáras PB-palack tarifájának 10 százalékos csökkentése lesz, mégpedig oly formán, hogy július elseje előtt egységes hatósági árat hirdetnek ki a termékre – tudta meg a Népszabadság.

Mindeddig ködös és részben ellentmondásos információk láttak napvilágot arra nézvést, mikor és hogyan teljesítenék a PB-gáz esetében a 10 százalékos árcsökkentést. Az iparág egyes szereplői értetlenségüknek adtak hangot a tekintetben, miként is lehetséges 10 százalékos árcsökkentést végrehajtani egy sokszereplős, szabadáras piacon. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője korábban annyit közölt, hogy zajlanak a tárgyalások az iparággal, és a maga részéről látja a megoldást.

Később Fónagy János, a szaktárca parlamenti államtitkára arra tett utalást, hogy a 10 százalékos mérsékléssel nem várják meg a víz- és szemétdíjakra vonatkozó hasonló döntés július 1-jei időpontját. Németh Szilárd csepeli polgármester, a témáról szóló márciusi parlamenti vita ötödik órájában ezt annyiban egészítette ki, hogy április 1-jétől hatósági áras körbe vonnák a terméket.

Fónagy János a lap mostani megkeresésére megerősítette, hogy a hatósági áras megoldáson dolgoznak. A korábban elképzelt április elsejei időpont értelemszerűen már nem tartható, de továbbra is lehetségesnek tartják a július előtti bevezetést.